Friday, May 13, 2016

10 PERKARA YANG DIPELAJARI DALAM KURSUS PENGENDALIAN MAKANAN

Memiliki Sijil Pengendalian Makanan adalah WAJIB untuk semua pengusaha makanan, bermula dari boss sampai pekerja harian. Ramai pengusaha cuba mengelak dari menghantar pekerja mereka menghadiri kursus ini. Lebih malang lagi ada yang cuba dapatkan sijil secara express tanpa kursus.

Tidak tahu tatacara pengendalian makanan yang betul sangat sangat bahaya. Bahaya kepada pelanggan ie boleh membawa maut, dan bahaya juga kepada perniagaan anda, boleh disita.

ANDA AKAN BELAJAR 10 PERKARA INI:

#1. Cara pengendalian makanan yang betul.
#2. Tahu tatacara penyediaan makanan yang betul.
#3. Tempoh masa dan suhu yg bersesuaian untuk makanan selamat.
#4. Bahaya makanan yang terdedah kepada kuman.
#5. Bagaimana makanan boleh terdedah kepada kuman.
#6. Kaedah penyimpanan makanan yang betul. .
#7. Kawalan makhluk perosak LILATI
#8. Kepentingan kebersihan diri.
#9. Struktur dan penyelengaraan premis
#10. Tatacara pemakaian pengendali makanan yang betul
Bahkan ada banyak lagi ilmu yang anda akan pelajari dengan menyertai kursus yg hanya 3 jam. 

No comments:

Post a Comment